Daar gaan we weer: FC Volendam - Sparta Rotterdam tijdelijk gestaakt

De wedstrijd tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam van zaterdagavond is tijdelijk stilgelegd, omdat er door de fanatieke aanhang van Volendam iets op het veld werd gegooid. Scheidsrechter Jannick van der Laan besloot daarom het duel tijdelijk te staken.

Nadat Xavier Mbuyamba in de 37ste minuut namens FC Volendam voor de gelijkmaker had gezorgd, gooide een supporter van de thuisploeg een voorwerp op het veld. Door de aangescherpte regels van de KNVB kon arbiter Van der Laan niets anders dan de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Een paar minuten later werd het duel weer hervat. Wel zijn er extra netten opgehangen om een definitieve staking te voorkomen.

Afgelopen vrijdag ging het ook al mis in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Liefst vier duels werden vanwege gegooide voorwerpen gestaakt.

Op social media is de staking van FC Volendam - Sparta Rotterdam onderwerp van gesprek. Menig kijker kan weinig begrip opbrengen voor de strengere regels van de KNVB. Een greep uit de reacties...

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers