Giménez houdt slag om de arm: "Er zijn kansen waar ik geen nee tegen kan zeggen"

In gesprek met TV Azteca is Feyenoord-spits Santiago Giménez nog maar weer eens ingegaan op zijn toekomst bij Feyenoord. De Mexicaan ziet een langer verblijf in Rotterdam zeker zitten, maar weet hoe het werkt in het voetbal.

"Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik denk dat de toekomst onbepaald is", vertelt Giménez. "We geloven dat het voor mij het beste is om bij Feyenoord te blijven, maar er zijn kansen waar je geen nee tegen kan zeggen en dat weet je. Er kan van alles gebeuren in het voetbal."

"Het is een droom die ik leef", stelt de 22-jarige spits. In zijn eerste seizoen in Europa werd hij gelijk kampioen met Feyenoord en volgend seizoen gaat hij, als hij blijft, dus met de Rotterdammers de Champions League in: "Sinds ik aankwam in Europa is alles heel snel gegaan en ik ben God dankbaar dat hij me deze momenten laat beleven. Beetje bij beetje worden dromen vervuld en dat is het mooie van het leven."

Giménez kwam afgelopen seizoen 45 keer uit voor Feyenoord in alle competities. De Mexicaan scoorde daarin 23 keer. In het begin van het seizoen moest hij Danilo nog voor zich dulden, maar hij knokte zich in de basis en daar werd hij een vaste waarde in de ploeg van Arne Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers