Slot begrijpt niets van verbolgenheid rondom transfer Kökçü: "Ontevreden zijn met dertig miljoen is opmerkelijk"

Feyenoord nam deze transferwindow voor een recordbedrag afscheid van Orkun Kökçü. De Turkse middenvelder verkast voor een maximaal bedrag van 30 miljoen euro naar het Portugese SL Benfica en de achterban vond dat te weinig, maar volgens Arne Slot is dat opmerkelijk.

"Als ik puur naar Feyenoord kijk, is het best grappig dat er vijf jaar lang nooit iemand verkocht werd'', begint hij in gesprek met ESPN. ''Ik denk dat de grootste transfer misschien Summerville is geweest, voor 1,2 miljoen. Dat we nu ontevreden zijn met het ophalen van dertig miljoen is eigenlijk opmerkelijk. De vergelijking met andere clubs gaat eigenlijk altijd mank", doelt hij op de verschillen tussen Ajax en Feyenoord.

Volgens de oefenmeester zijn de situaties ook totaal niet te vergelijken en is het ook een onlogische gedachte. "Zij hebben zichzelf al meerdere jaren zeer goed gepresenteerd in de Champions League. Volgens mij is dat een cruciaal verschil in interesse van clubs en hoe spelers op Champions League-niveau presteren. Als wij volgend jaar, wanneer we het heel goed doen in de Champions League, nog steeds structureel achterlopen op Ajax qua transfers, dan zal de kritiek wellicht gerechtvaardigd zijn."

Voor nu vind ik het vooral grappig dat twee jaar geleden 1,2 miljoen een enorme verkoop voor Feyenoord was en dat we nu niet tevreden zijn met dertig miljoen. Ik denk dat het een heel mooi bedrag is", vervolgt hij. "Wat ik vervelend vind, is dat door jarenlang geen verkopen bij Feyenoord te hebben gehad, die dertig miljoen niet één-op-één geïnvesteerd kan worden. We hebben nu te maken met financiële herstelwerkzaamheden vanuit de jaren waarin er nooit iets werd verkocht. Voor Feyenoord is het heel mooi, maar voor de zittende trainer is het jammer dat niet al het geld direct geïnvesteerd kan worden", besluit Slot.

Ook interessant