F-Side Ajax woedend en schreeuwt om vertrek Femke Halsema: "Rot op, we trappen je eruit!"

Het is duidelijk dat de harde kern van Ajax Femke Halsema liever vandaag dan morgen ziet vertrekken. De F-Side is woedend dat de burgemeester van Amsterdam op Tweede Pinksterdag 5.000 mensen liet demonstreren op de Dam en niet ingreep. Genoeg is genoeg, vinden zij. Halsema moet vertrekken, zo laat de F-Side op zijn website weten.

"Het is geen publiek geheim dat we nooit een fan van je zijn geweest toen je werd aangesteld, maar je kreeg het voordeel van de twijfel." Dit veranderde echter op 10 april 2019, toen de Ajax-fans tijdens het thuisduel met Juventus keihard werden aangepakt: "Die dag rammelde jouw politiekorps onschuldige kinderen, invaliden en volwassenen af. De verontwaardiging was erg groot in heel Nederland, maar met name bij onze achterban, die zich afvroeg waarom dat excessief geweld nodig was tegen een grote onschuldige menigte! Was dit jouw manier van promoten van Amsterdam in de wereld? We hebben nooit enig excuus gehad richting onze supporters. Sterker nog er kwam een heksenjacht op de volgens jou daders van geweldsdelicten. Op deze dag knapte bij een hoop F-SIDERS het laatste stukje respect voor je!"

Tekst gaat verder onder foto

"Halsema handhaaft net zo streng als de Duitsers in de jaren '40"

"Dan komt de Covid-19 crisis en komen we daardoor in een 1,5 meter beleid terecht. U bent streng en deelt zware boetes uit aan degene die de regels overtreden. U handhaaft net zo streng als de Duitsers in de begin jaren 40, en dat voor een linkse politica. Velen van ons hebben hierdoor ook geen inkomen meer. Op Tweede Pinksterdag vond u tot onze stomste verbazing het belang van het recht op demonstreren belangrijker dan ons recht op een gezonde samenleving! U speelt met onze levens en heeft ook schijt aan onze zorgmedewerkers en zet ook onze horeca in de stad te kak en de mensen die al een boete op zak hebben! U heeft gewoon schijt aan het 1,5 meter beleid!"

Tekst gaat verder onder foto

"Halsema, rot op! We trappen je eruit"

En daarom ziet de F-Side maar één oplossing: Halsema moet vertrekken: "Onze stad heeft een sterke burgemeester nodig met daadkracht. Volgende week vergadert de Amsterdams gemeenteraad over de demonstratie. Wij geven hen één advies mee, zoals een bekende Amsterdamse volkszangeres zingt: Halsema rot op, je tijd heb jij gehad! Door alles wat jij doet, zijn wij jou meer dan zat! Halsema goodbye, je hoort er niet meer bij! Je hebt het hier verbruid, we trappen je eruit!"

Halsema goodbye