Spaans OM start onderzoek: mogelijk fraude bij transfer Cillessen

De transfer van Jasper Cillessen van FC Barcelona naar Valencia CF ligt onder een vergrootglas. Bij de overstap van de Nederlandse doelman naar Valencia, en de transfer van de Braziliaanse keeper Neto die de omgekeerde weg bewandelde, zou mogelijk gefraudeerd zijn door de clubs.

Zo zou Valencia 35 miljoen euro hebben betaald voor Cillessen, terwijl Neto voor 26 miljoen naar Barcelona ging. Nu wordt er door het Spaanse Openbaar Ministerie een (voor)onderzoek gestart naar de mogelijke fraude in deze deal. Beide clubs zouden mogelijk hoge transfersommen hebben opgeschreven in de boekhoudging om de financiële situatie beter te laten lijken dan dat deze was.

Fouten

Cillessen, die momenteel keept bij NEC, ligt de laatste tijd in Nederland onder een vergrootglas door een aantal fouten die hij maakte in de voorbije weken. Zo ging hij in de fout tegen Vitesse en SC Heerenveen. Hij werd door Ronald Koeman wel bij de voorselectie van het Nederlands Elftal gehaald, hoewel de bondscoach eerder aangaf zich wel zorgen over hem te maken.