'#ONELOVE-aanvoerdersband niet te zien tijdens Klassieker'

Volgens 1908.nl zijn zowel Feyenoord als Ajax bezig met een speciale aanvoerdersband voor het onderlinge treffen aankomende zondag in De Klassieker tijdens speelronde 26. Deze speelronde in de Eredivisie zal opnieuw in het teken staan van de OneLove-campagne, waarbij naar verluidt zowel Dusan Tadic als Orkun Kökcü het niet zien zitten om daaraan mee te doen. Hierom zijn er plannen over een alternatieve aanvoerdersband met een boodschap waar beide aanvoerders zich wel in kunnen vinden.

De KNVB maakte onlangs bekend dat de OneLove-actie opnieuw zou plaatsvinden. Ditmaal in het weekend van 17 tot en met 19 maart, in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, dat twee dagen later is. De vorige OneLove-actie zorgde destijds voor flinke commotie, omdat Kökcü en ook Redouan El Yaakoubi (Excelsior) de speciale aanvoerdersband weigerde te dragen. De aanvoerder van Feyenoord stond zijn band af aan Gernot Trauner, omdat de actie in Kökcü's ogen niet in lijn stond met diens geloofsovertuigingen. El Yaakoubi droeg een alternatieve aanvoerdersband met een volgens hem meer allesomvattende boodschap. Tadic droeg de OneLove-band wel, maar bedekte deze onder de normale aanvoerdersband.

Een alternatieve aanvoerdersband tijdens De Klassieker

Volgens 1908.nl is het plan voor De Klassieker om een alternieve aanvoerdersband tijdens het duel te dragen, die respect uitdraagt naar iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Kökcü gaf na het duel tegen FC Volendam (2-1) aan aanvoerder te zijn tijdens De Klassieker en 'sowieso achter de actie te staan': "Ik steun het, maar ik heb toch het gevoel dat die OneLove-band om andere redenen in het leven is geroepen. Ik denk dat we daar met Feyenoord iets voor moeten vinden", aldus Kökcü tegenover de NOS. De KNVB is van mening dat het 'iemands goed recht' is om als aanvoerder niet deel te nemen aan een dergelijke actie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers