Hakim Ziyech kop van Jut na nederlaag tegen Man City: "Grote spelers gedragen zich niet zo"

Analist Graeme Souness heeft bij Sky Sports hard uitgehaald naar Hakim Ziyech. De ex-Ajacied maakte zondag na een maand afwezigheid zijn rentree in de basis bij Chelsea, maar dit ging bepaald niet vlekkeloos. Manchester City won namelijk met 1-3 en bij het derde doelpunt van The Citizens 'vergat' Ziyech na een verprutste vrije trap om te schakelen. Kevin De Bruyne scoorde en Souness neemt dit Ziyech kwalijk.

"Grote spelers gedragen zich niet zo. Die staan niet op deze manier naar de wedstrijd te kijken, met de gedachte: dit is niet mijn, maar andermans probleem. Ziyech was schuldig aan het derde doelpunt, omdat hij leek te denken: het maakt mij niet uit. Hij liet geen échte wil zien om terug te gaan naar de basis, wat eigenlijk omschakelen en teruglopen is. Je ziet dat de vrije trap gegeven wordt en daarna doet hij alsof hij uitglijdt. Wat zegt dat over een speler? Ik zeg niet dat hij het doelpunt had kunnen voorkomen als hij terug was gesprint, maar je weet maar nooit, er kan iets gebeuren en dan sta jij daar om met de situatie te dealen."

Souness is nog niet klaar: "Dit is eerder gebeurd op de training, maar in goede teams gebeuren dit soort dingen niet. Bij ploegen die meedoen om de grote prijzen meedoen, staan er speler op om hem hierop te wijzen. Als hij hiermee wegkomt... We zitten inmiddels in januari en Ziyech is hier al sinds augustus, dit mag niet gebeuren in grote competities."

Vanaf 5.42 de vrije trap en het niet omschakelen van Hakim Ziyech