Dit zijn de 10 duurste uitgaande transfers van sc Heerenveen ooit

Eerder ving sc Heerenveen al eens mooie bedragen voor uitgaande transfers. Deze zomer is het wederom raak. De Friesen ontvangen namelijk zo'n acht miljoen euro voor Osame Sahraoui. De 23-jarige buitenspeler verkast naar het franse LOSC Lille. 

Tien duurste uitgaande transfers sc Heerenveen

Hiermee komt de Noors-Marokkaanse voetballer in een bijzonder rijtje te staan. De acht miljoen euro die sc Heerenveen ontvangt, zorgt er namelijk voor dat Sahraoui in de top tien duurste uitgaande transfers komt van de club. 

10. Michel Vlap

De 27-jarige linksbuiten vertrok een paar jaar geleden van Heerenveen naar onze buren en ging verder bij RSC Anderlecht. Deze transfer leverde sc Heerenveen 6,90 miljoen euro op en hiermee staat Vlap op de tiende plek in dit rijtje. 

9. Bas Dost, Daley Sinkgraven en Ruud van Nistelrooij

De Nederlandse spits vertrok in 2012 naar Duitsland, hier ging hij verder bij VfL Wolfsburg. Zij maakten destijds een bedrag van 7 miljoen euro over naar sc Heerenveen. Ook Daley Sinkgraven verliet Heerenveen voor dit bedrag, hij maakte de overstap naar Ajax in 2014. De inmiddels ex-voetballer Van Nistelrooij werd voor 7 miljoen euro gehaald door PSV in '98. 

8. Danijel Pranjic

De inmiddels 42-jarige maakte in 2009 ook de overstap van Friesland naar Duitsland. Destijds maakte Bayern München een keurige 7,70 miljoen euro over naar sc Heerenveen. Pranjic speelde vier seizoenen voor Heerenveen. 

7. Filip Djuricic, Alfred Finnbogason en Osame Sahraoui

Dit drietal vertrok ieder voor 8 miljoen euro naar een nieuwe club, waardoor zij de achtste plek in dit rijtje delen. Djuricic verliet Heerenveen in 2013 voor SL Benfica. Een jaar later ging Finnbogason naar Real Sociedad in Spanje. En nu ook Sahraoui hoort bij deze heren op plek acht na zijn vertrek naar Lille. 

6. Georgios Samaras

Op 20-jarige leeftijd verliet Samaras het Nederlandse voetbal en besloot een nieuw avontuur aan te gaan in Engeland. Hij tekende bij Manchester City voor 8,50 miljoen euro. Wat hem nog altijd een zesde plek in dit rijtje oplevert. 

5. Klaas-Jan Huntelaar

De inmiddels gepensioneerde centrumspits speelde van 2004-2006 in Heerenveen. In die periode was hij goed voor 34 doelpunten voor de club. Zijn volgende bestemming werd Ajax en voor deze transfer moesten de Amsterdammers 9 miljoen euro neerleggen. 

4. Amin Sarr 

Wederom een centrumspits die voor grof geld werd verkocht. In de zomer van 2022/23 vertrok de aanvaller naar Olympique Lyonnais. Met een transferbedrag van 11 miljoen euro valt hij net buiten de top drie. 

3. Chidera Ejuke

De Nigeriaanse linksbuiten ging voor net iets meer weg dan Sarr. In 2020 verliet Ejuke Heerenveen en zette zijn carrière voort bij het Russische CSKA Moskou. Ejuke speelde maar één seizoen voor sc Heerenveen en leverde hen toch 11,50 miljoen euro op. 

2. Miralem Sulejmani 

Hier wordt er een 'flink' gat geslagen met de rest van dit lijstje. Sulejmani wist Ajax te overtuigen en vertrok in 2008 naar Amsterdam. Ajax moest flink in de buidel tasten voor de middenvelder, er werd namelijk 16,25 miljoen neergelegd om de transfer rond te krijgen. 

1. Afonso Alves 

De Braziliaanse spits spant nog altijd de kroon en heeft sc Heerenveen het meest opgeleverd. De aanvaller speelde 39 keer voor Heerenveen en was daarin 45 keer trefzeker. Deze aantallen vielen ook in het buitenland op. Hij vertrok in 2007 naar Middlesbrough FC voor een recordbedrag van 17 miljoen euro. 

Bij andere Eredivisieclubs werden er ook spelers verkocht voor grote bedragen, bij de grote clubs in de top lopen de bedragen behoorlijk op, zoals bij Ajax, Feyenoord en PSV

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers