Feyenoord legt verzoek neer voor verzetten Eredivisie-wedstrijden

Feyenoord heeft bij de KNVB het verzoek neergelegd voor het verzetten van een aantal Eredivisie-wedstrijden. Dat gaf Arne Slot te kennen. Het verzoek heeft te maken met de halve finales van de Conference League, waarin Feyenoord moet zien af te rekenen met Olympique Marseille.

De KNVB gunde Feyenoord al wat extra hersteltijd voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard van 30 april. De Rotterdammers zouden het eigenlijk om 14:30 op moeten nemen tegen de Limburgers, maar dat is verlaat naar 16:45 uur. Feyenoord neemt het zondag op tegen FC Utrecht, maar zag deze wedstrijd liever op zaterdagavond worden afgewerkt. Dan ging 'm niet worden, vanwege de Gemeente Rotterdam.

Nog altijd ziet Feyenoord de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (twee dagen na de thuiswedstrijd tegen Marseille) worden verplaatst. Verder staat het verzoek open tot verplaatsing van de wedstrijd tegen PSV op 8 mei. "We kijken of het zin heeft en of er, net als drie jaar terug, meer aangepast kan worden". Daarmee doelt Slot op het feit dat er in 2019 wedstrijden van Ajax werden verplaatst, vanwege de Champions League-campagne van de huidige koploper.

In de halve finales van de Conference League krijgt Feyenoord op 28 april bezoek van Olympique Marseille, op 5 mei staat de return op het programma.