Kieft hekelt Messi-uitspraken van Van Gaal: "Het is een bijzonder kinderachtige reactie"

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor de uitspraken van Louis van Gaal over Argentinië en Lionel Messi. De oud-topspits noemt de woorden van de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal 'belachelijk'.

Van Gaal blikte maandagavond voor de camera van de NOS terug op het WK in Qatar van afgelopen winter en de verloren kwartfinale tegen Argentinië. Volgens de toenmalige keuzeheer van Oranje is er alles aan gedaan om Argentinië en Messi wereldkampioen te laten worden.

"Ik wil er eigenlijk niet zoveel over kwijt. Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is. Ik bedoel daar alles mee wat ik zeg. Dat Messi wereldkampioen moest worden? Dat denk ik, ja", stelde Van Gaal.

"Ook al zouden zij bewust zijn geholpen aan de wereldtitel. Aan de hand van talloze voorbeelden kan je Van Gaals onzinnige vermoedens tackelen", reageert Kieft in zijn column voor De Telegraaf op de uitspraken. "Het is vooral een bijzonder kinderachtige reactie".

Volgens de analist tackelde Messi Van Gaal perfect. "Eerst nam hij met een schitterende vrije trap de winnende treffer tegen Ecuador voor zijn rekening en vervolgens reageerde hij met de stelling dat 'opmerkingen van mensen die nooit dicht bij het winnen van een WK zijn geweest niet relevant zijn'. En zo is het maar net".