Been springt in bres voor Steijn: "Te snel om de trainer te ontslaan"

Mario Been is na afloop van het restant van De Klassieker in de bres gesprongen voor Ajax-trainer Maurice Steijn. De analist vindt dat Steijn minimaal tot de winterstop de tijd moet krijgen om te laten zien wat hij kan met deze selectie.

"Je kan constateren dat de spelers die gehaald zijn gewoon niet goed genoeg zijn voor Ajax. De spelers zijn niet gewend om met elkaar te spelen. Je kan Louis van Gaal ervoor zetten of Arrigo Sacchi, maar het gaat nog weken duren voor het beter wordt, of het gebeurt nooit. Het is mij te snel om nu de trainer eruit te gooien."

Tot de winterstop

"Hij heeft een groep spelers gekregen waar hij niet achter stond. Nu zit hij opgezadeld met een selectie die niet goed genoeg is", vervolgt Been. "Dan moet je de lat lager leggen en Steijn tot de winterstop geven om er wat van te maken. Dat wordt moeilijk. Hij moet nu heel snel een vaste keuze gaan maken qua speelstijl en elftal, het vele wisselen is geen luxe."

Ook Marciano Vink, die naast Been aanwezig was voor ESPN bij Ajax-Feyenoord, zou een ontslag van Steijn te vroeg vinden. Desondanks houdt hij wel een slag om de arm. "Er moet wel een wisselwerking tussen Steijn en de groep blijven, met name van de groep naar Steijn. Als dat vertrouwen broos wordt, dan heb je wel een probleem. Ze moeten denk ik aan tafel gaan zitten om te kijken waar ze staan, of het vertrouwen er nog is."

Verder denkt Vink dat het tij nog niet zo snel zal gaan keren in Amsterdam, kijkend naar het aankomende programma van de club. "De wedstrijden na de transferdeadline waren de makkelijkste niet, en er komen nog wat moeilijke aan. Ajax zit denk ik in een negatieve spiraal: een groep die nog aan elkaar moet wennen, en het programma dendert ook door."

Ook interessant