Interlandbreak: Dit is de Oranje-selectie mét bijzondere afvallers

Nadat speelronde 26 in de Eredivisie is afgewerkt, verzamelen in totaal 26 spelers zich in Zeist voor de komende interlandperiode. Het Nederlands elftal speelt twee oefenwedstrijden: eentje tegen Schotland en daarna is Duitsland de opponent. Dit is de selectie van bondscoach Ronald Koeman, die ook een aantal bijzondere namen teleurstellend nieuws bracht....

Keepers in definitieve Oranje-selectie

Voor deze twee wedstrijden heeft Koeman in totaal drie doelmannen bij zijn selectie gehaald, waaronder één bijzondere naam. Marco Bizot, doelman van het Franse Stade Brestois, is er voor het eerst sinds EURO 2020 weer bij. De andere twee goalies zijn Mark Flekken en Bart Verbruggen. 

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Defensieve opgeroepen internationals van Nederlands elftal

Van de 26 opgeroepen internationals heeft Oranje tegen Die Mannschaft en de Schotten de beschikking over negen verdedigers. Nathan Aké. Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij hebben door hun prestaties op de Europese velden een plek in de selectie van het Nederlands elftal verdiend, zo oordeelde de staf.

Acht middenvelders opgeroepen door Ronald Koeman

Het middenveld kent één debutant: Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord debuteerde al in de voorselectie van Oranje, maar is definitief opgeroepen voor de interlandperiode. Er is echter nog één opvallende naam. Georginio Wijnaldum is namelijk óók opgeroepen door de bondscoach. Jerdy Schouten, Joey Veerman, Mats Wieffer, Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders completteren de middelste linie.

Dit zijn de opgeroepen aanvallers bij Oranje

De voorhoede brengt ander goed nieuws voor Koeman. Memphis Depay is namelijk weer van de partij na lang blessureleed. De aanvaller van Atlético Madrid speelde zijn laatste interland voor Oranje op 27 maart 2023, toen hij trefzeker was tegen Gibraltar.

De overige aanvallers zijn:

  • Wout Weghorst;
  • Donyell Malen;
  • Brian Brobbey;
  • Xavi Simons;
  • Cody Gakpo.

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Koeman heeft slecht nieuws voor vier Oranje-internationals

Van de 30 spelers in de voorselectie vielen er in totaal vier jongens af. Nick Olij lijkt de concurrentiestrijd ditmaal verloren te hebben van Marco Bizot en is daardoor niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Datzelfde geldt voor Micky van de Ven, die onlangs een blessure opliep bij Tottenham Hotspur. Al snel werd bekend dat het niet ernstig was, maar desondanks heeft Koeman besloten hem thuis te laten.

Voor Joshua Zirkzee gooit een hamstringblessure roet in het eten. De aanvaller van Bologna maakt furore in Italië en werd door veel analisten gezien als serieuze optie voor het Nederlands elftal, maar zijn debuut in de voorselectie krijgt vooralsnog geen vervolg. Er is echter ook een sterkhouder waar Oranje geen beroep ook kan doen: Frenkie de Jong. Hij kampt al weken met een verstuiting aan zijn enkel en is daardoor niet inzetbaar.