'Sven Mislintat zorgt weer voor spanningen binnen Borussia Dortmund'

Sven Mislintat zorgt voor spanningen binnen Borussia Dortmund, waar twijfels rijzen over zijn samenwerking met sportief directeur Sebastian Kehl en directeur sport Lars Ricken. Sinds zijn terugkeer als technisch directeur in de zomer van 2023 zijn er regelmatig meningsverschillen over transferbeslissingen.

Een analyse van Duitse tak van Sky Sports benadrukt de conflicten rond de transfers van Waldemar Anton, Pascal Groß en Yan Couto, die tot frustraties leidden. De transfer van Rayan Cherki, een talentvolle speler van Olympique Lyon, zorgde voor veel onenigheid. Hoewel Cherki geïnteresseerd was in een overstap naar Dortmund, waren er interne twijfels over de deal. Dit leidde tot een verhitte discussie tussen Mislintat en trainer Nuri Sahin, waardoor hun relatie verslechterde.

De situatie escaleerde verder toen Mislintat zonder overleg met Kehl onderhandelingen voerde over Yankuba Minteh, wat leidde tot extra wrijving binnen de clubleiding. Minteh koos uiteindelijk voor een transfer naar Brighton, wat de spanningen verder verergerde.

Update: 'Mislintat mag tóch aanblijven van Dortmund-directie'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers