Update: 'Mislintat mag tóch aanblijven van Dortmund-directie'

Sven Mislintat staat na slechts drie maanden voor een vertrek bij Borussia Dortmund, meldt Sport Bild. De 'selectieplanner', ligt nu al in conflict met hoofdtrainer Nuri Sahin, wat voor grote spanningen binnen de club zorgt. Mislintat vertrok eerder al via de achterdeur bij Ajax.

Update: Borussia Dortmund-directeuren zien vooralsnog géén reden voor ontslag

Daags na de berichtgeving over een mogelijke vroegtijdige exit van Mislintat deelt Sky Sports een update over de gang van zaken. Het medium meldt dat Lars Ricken en Hans-Joachim Watzke, twee directeuren van de Duitse topclub, vinden het op dit moment nog te vroeg om harde conclusies te verbinden aan een eventueel ontslag van de Duitser.

Mislintat botst met Sahin

Tijdens het trainingskamp in Bad Ragaz liepen de spanningen hoog op toen Mislintat onverwacht het veld op rende tijdens een training, wat leidde tot een woedende reactie van Sahin en een reprimande van de clubleiding. Dit incident is slechts een van de vele conflicten tussen de twee, waarbij eerdere besprekingen al meerdere keren uit de hand liepen. Mislintat wordt daarnaast beschuldigd van dominant gedrag en het zelfstandig benaderen van spelers, wat buiten zijn takenpakket valt. Bovendien wordt hij verdacht van het lekken van interne informatie aan de pers.

'Mislintat lekt informatie'

Het conflict tussen Mislintat en Sahin heeft geleid tot een situatie waarin de twee niet meer met elkaar praten. Sahin heeft geëist dat Mislintat zich niet meer rondom de spelersgroep vertoont. Mislintat's acties, waaronder het pushen van transferdoelwitten zonder goedkeuring en het lekken van gevoelige informatie, hebben zijn positie binnen de club verder ondermijnd. Hoewel Mislintat nog niet officieel ontslagen is, lijkt zijn vertrek slechts een kwestie van tijd te zijn.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers