Aboutaleb komt met goed nieuws voor Legioen in aanloop naar tweeluik met AS Roma

Ahmed Aboutaleb gaat op korte termijn een genomen beslissing in een eerder stadium heroverwegen en kijken of deze wellicht geschrapt kan worden. Het betreft het niet verwelkomen van AS Roma-supporters, de tegenstander van Feyenoord in de tussenronde van de UEFA Europa League.

Ook Het Legioen is niet welkom in Italië, maar dat heeft te maken met de vernielingen die zij aan hebben gebracht voorafgaand aan het onderlinge duel in 2015. Op 15 februari zal De Kuip het decor zijn van het eerste treffen tussen de twee clubs. "Ik ben als eerste aan zet om te bepalen of de Romeinen wel of niet naar Rotterdam komen. Daar moet ik nog even op broeden, maar ik ben zeer voornemens om echt met de Romeinen en binnenlandse zaken te gaan praten."

De burgermeester van Rotterdam hoopt dat dit ook invloed zal hebben op de mogelijkheid om Feyenoord-supporters ook af te laten reizen op 22 februari. Aboutaleb beseft dat de verstandhouding tussen de twee lokale overheden hevig verstoord is.  "Deze vete moet echt een keer uit de lucht. Sportief is er geen reden om uitsupporters over en weer nog langer te weren. Mijn intentie is om dat nu beter te gaan doen. Ik moet veiligheidsmaatregelen treffen en alles organiseren."

Besluit in belang van de club

Het feit dat hij de genomen beslissing in heroverweging gaat nemen, heeft ook te maken met de impact die de stadionclub heeft op de stad Rotterdam. Daar wil Aboutaleb zijn ogen niet voor sluiten en juist inzetten. "Ik heb wel eens gezegd dat Feyenoord meer DNA geeft aan de stad dan de Maas. De identiteit van de stad is zo verbonden met Feyenoord. Het zit in de aderen van veel mensen. Je ziet bijvoorbeeld dat mensen in de politiek het lastig vinden om te vergaderen wanneer Feyenoord speelt", aldus de burgermeester.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers