FC Volendam vol vertrouwen naar Amsterdam: "We hebben het geloof"

Ajax neemt het donderdagavond op tegen FC Volendam. De wedstrijd stond in eerste instantie gepland op 27 september, maar na het staken van de topper tegen Feyenoord werd het restant van de Klassieker op die datum uitgespeeld.

De Volendammers roken destijds bloed door de vorm van de Amsterdammers, maar ook ditmaal heerst er vertrouwen binnen de spelersgroep van Het Nieuwe Oranje. "We hebben het geloof opnieuw een punt of meer te kunnen pakken", zegt Damon Mirani in gesprek met De Telegraaf. Vorig seizoen pakte FC Volendam ook een punt door een doelpunt van de aanvoerder.

Hij verwacht dat er geen grote veranderingen zichtbaar zullen zijn onder de pas begonnen interim-manager. "Van ’t Schip is er ook pas net en kan ook nog niet zo heel veel veranderen in een paar dagen. Zijn hand zie je waarschijnlijk later pas terug. Hij zal hier en daar wel wat nuances aanbrengen, maar je kunt nog wel redelijk zien wat er momenteel gebeurt bij Ajax. De grote lijnen van het spel zullen er nog wel in zitten en die hebben wij gewoon geanalyseerd. Dat proberen wij donderdag zo goed mogelijk uit te buiten", blikt hij vooruit op het treffen.

Mirani doorliep een deel van zijn jeugdopleiding bij de Amsterdammers en daardoor doet het hem zeker iets om te zien dat Ajax momenteel onherkenbaar is. "Ik heb een speciale band met die mooie club en hoop altijd dat ze het goed doen. Alleen nu komen wij op bezoek en wil ik die punten toch echt meenemen naar Volendam. Daarna mag Ajax de weg omhoog inzetten", zegt de captain tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers