Wijndal heeft geen spijt van overstap naar Ajax: "De grootste en beste club van Nederland"

Owen Wijndal had zich meer voorgesteld van zijn overstap naar Ajax. De 23-jarige linksback, die in de pikorde inmiddels is voorbijgestreefd door Jorrel Hato (17), mocht zich zaterdagavond tegen zijn oude club AZ (0-0) als invaller bewijzen.

"Het ging wel goed, persoonlijk gezien", zei Wijndal na afloop voor de camera van ESPN. "Ik vond niet zozeer dat het echt slecht ging, maar we maken de kansen niet af. Dan wordt het een heel moeilijke wedstrijd. AZ kreeg ook nog een aantal kansen. Als we in de eerste helft die kansen maken, was het makkelijker geworden. Nee, het is nog niet top".

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf trainer John Heitinga aan dat hij Hato op dit moment beter vindt dan Wijndal. "Heeft hij dat gezegd?", reageerde laatstgenoemde verbaasd. "Ik vind dat ik hoor te spelen, maar de trainer maakt soms andere keuzes. Dan is het aan mij om te laten zien dat ik in de basis hoor. Vandaag ging het aardig goed, maar dat biedt geen garantie voor volgende week".

Desondanks heeft de elfvoudig international geen spijt van zijn transferkeuze. "Ajax is de grootste en beste club van Nederland en ik ben hartstikke blij dat ik hier mag voetballen. Maar ja, natuurlijk had ik het me anders voorgesteld, maar ik ben nog steeds blij dat ik hier speel", aldus Wijndal.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - AZ’

Had Álvarez rood moeten krijgen voor deze 'kopstoot' richting Beukema?

Politie Amsterdam arresteert 154 voetbalsupporters in metro

Pijnlijk: Ajax wint geen enkele topwedstrijd dit seizoen

Ajax moet plek twee uit het hoofd zetten na remise tegen AZ

'Slaapverwekkend' optreden van Ajax tegen AZ: "Een en al treurnis"

Ajax heeft Kudus terug voor kraker tegen AZ

Verzoek uit Alkmaar: 'Netten voor uitvak Johan Cruijff Arena tijdens Ajax - AZ'

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers