Koopmeiners neemt Atalanta bij de hand met wereldgoal en hattrick

Atalanta Bergamo heeft zondagavond het Italiaanse voetbalseizoen afgesloten met een 5-2 winst op AC Monza. De grote man bij de thuisploeg was Teun Koopmeiners, die daarmee een bijzondere statistiek op zijn naam wist te zetten.

Met twee doelpunten had de Nederlandse middenvelder zijn ploeg al op voorsprong gezet. Na een aansluitingstreffer van de bezoekers werd het nog spannend in Bergamo, waar de thuisploeg drie punten nodig had voor de vijfde plek in de Serie A. Deze geeft recht op deelname aan de Europa League. Na een assist van Koopmeiners op de 3-1 van Rasmus Højlund besliste de middenvelder zelf het duel met een prachtige 4-1. Vanaf de middenlijn schoot de oud-speler van AZ de bal over de keeper heen in het doel.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Hiermee zette Koopmeiners alweer de tweede hattrick van het seizoen op zijn naam. Eerder scoorde hij ook al drie keer in de thuiswedstrijd tegen Torino (3-1). Hierdoor is de Nederlander pas de tweede middenvelder die twee hattricks in een seizoen in de Serie A maakt sinds de invoering van het driepuntensysteem bij winst. De andere middenvelder dit dit wist te presteren was Ivan Ilicic in het seizoen 2018/19. Ook hij speelde toen bij Atalanta.