Kraay jr. en Been snappen Premier League niet: 'Hancko toch beter als Bassey'

Dat David Hancko nog altijd onder contract staat bij Feyenoord is voor Hans Kraay jr. een grote verassing. De analist ziet andere verdedigers voor miljoenen naar de Premier League vertrekken, waar voor Hancko geen club zich officieel heeft gemeld.

Het is geen geheim dat Kraay jr. de verdediger van Feyenoord hoog heeft zitten. De analist is vaak vol lof over Hancko, wat de verbazing bij hem nog groter maakt. “Sturen al die Premier League-clubs halfblinde scouts naar Nederland?”, vraagt Kraay jr. zich af bij ESPN. "Hancko is toch voor bijna elke ploeg 35/veertig miljoen waard."

In het praatprogramma van de zender wordt de analist bijgestaan door Mario Been, die de vergelijking maakt met Calvin Bassey. De verdediger van Ajax vertrok na een zwak debuutjaar ‘gewoon’ voor ruim twintig miljoen naar Engeland. “Daar betalen ze 22 miljoen voor, terwijl Hancko op alle vlakken een betere speler is”, stelt Been. “Bassey wordt bij Fulham met open armen ontvangen en is nu elke week een van de betere spelers.” Misschien dat het volgens ook wel aan de Eredivisie zelf kan liggen. “Misschien leggen wij de lat ook wel te hoog in Nederland voor een centrale verdediger. Wat ze allemaal moeten kunnen om hier te slagen.”

Vooralsnog lijkt het rond Hancko slechts te blijven bij een aantal geruchten. Eerder gaf de Slowaak zelf aan dat er geen concrete aanbiedingen voor hem zijn.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers