Waarom Geertruida en Bijlow beter al op vakantie hadden kunnen gaan

Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow gingen dan wel mee met het Nederlands elftal, maar speelde niet een EK zoals zij dat gedroomd had. Dit is waarom het Feyenoord-duo beter direct op vakantie had kunnen gaan.

Prestaties Geertruida en Bijlow op het EK

Voor Justin Bijlow was het al vanaf het begin duidelijk dat hij een reserverol kreeg op het EK. De doelman stond in totaal al acht keer onder de lat van Oranje, maar moest door blessures zijn plek afstaan aan Bart Verbruggen.

Voor Lutsharel Geertruida zat er ook een reserverol in op het EK. De verdediger kent flinke concurrentie in het Nederlands elftal. Tegen Frankrijk (0-0) kwam Geertruida na 73 minuten binnen de lijnen. Ronald Koeman besloot tegen Oostenrijk (2-3) om de 11-voudig international een basisplek te geven. Geertruida speelde de volledige interland en maakte een redelijke indruk. Later in het EK kwam de verdediger niet meer in actie. 

Langere vakanties voor Geertruida en Bijlow niet overbodig geweest

Na de uitschakeling van Nederland, er werd in de halve finale van Engeland verloren (1-2), kunnen Bijlow ‘eindelijk’ vakantie houden. Voor Geertruida betekende de twee interlands meer internationale ervaring, terwijl Bijlow dus zes wedstrijden zonder speelminuten op de bank zat. Had de doelman niet beter al met vakantie kunnen gaan? Misschien wel, ja. Bijlow was namelijk niet eens tweede doelman van Oranje, waardoor hij zelfs bij een eventuele blessure van Verbruggen nog steeds op de bank zou blijven.

Een vakantie had voor Bijlow ideaal uit kunnen bakken. De Feyenoord-goalie moest vorig seizoen 27 wedstrijden aan zich voorbij laten gaan vanwege diverse blessures. Eind april keerde Bijlow terug bij de selectie en speelde nog vier wedstrijden. Daarna volgde een drukke reis naar Duitsland, zonder zelf in actie te komen.

Bijlow kan deze zomer zo maar eens een transfer maken, zo klinkt het rond Feyenoord. 'In de Kuip gaan de verhalen dat tegen Kostas Lamprou gezegd is, dat Bijlow voor de officiële start van het seizoen hoe dan ook nog gaat vertrekken bij Feyenoord’, zo meent het Algemeen Dagblad. Met een langere vakantie had Bijlow beter aan zijn fitheid kunnen werken. Dit zal in het geval van een extra periode in De Kuip ook geen overbodige luxe zijn geweest.

Met de interesse uit de Europese top had Geertruida zich dit EK nog meer in de kijker kunnen spelen. Echter, veel speelminuten bleven voor hem uit. Zo is het nog maar de vraag of de verdediger zijn droomtransfer even goed kan gaan maken. Daarnaast had hij een langere vakantie kunnen gebruiken om eerde kennis te maken met zijn nieuwe trainer, Brian Priske.  

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers