Noa Lang geeft eerste interview als PSV-speler: "Misschien ben ik niet altijd de makkelijkste"

Noa Lang is zaterdag gepresenteerd als nieuwste aanwinst van PSV. De excentrieke buitenspeler heeft een interview gehad met de clubkanalen waarin hij onder meer praat over zijn beweegredenen, het rugnummer zeven en de vooroordelen die men over hem heeft.

Rugnummer zeven

Lang zal bij PSV gaan spelen met rugnummer zeven. "Eén van de eerste keren dat ik met PSV sprak en in mijn hoofd had 'ik ga dit gewoon doen', zei ik gelijk: ik wil nummer tien. Toen zeiden ze: dat hebben we net met Xavi afgesproken. Geen probleem, dan pak ik nummer zeven."

Niet de makkelijkste 

Ondanks dat de Oranje-international zelf erg gretig is, zijn er ook sceptici die vinden dat Lang niet bij PSV past. "Geloof mij maar dat ik hier ga passen", grijnst hij. "Het is bekend wat de club in huis haalt. Ik ben altijd mezelf en als je mij kent weet ik zeker dat je met mij door een deur kunt. Ik speel met trots en zal altijd alles geven. Oké, misschien ben ik niet altijd de makkelijkste, maar het is wel wie Noa Lang is. Noa Lang is hier en hij is hier om te presteren."

Lang erkent dat Peter Bosz een belangrijke rol speelde in zijn keuze. "Ja, eerlijk is eerlijk. Peter Bosz, Marcel Brands en Earnest Stewart verdienen grote complimenten, want zij hebben echt hun best gedaan om dit voor elkaar te krijgen."

Feyenoord-doelman vertrekt