Van Feyenoord en Ajax naar PSV: ‘Zit natuurlijk wel een geschiedenis aan Lang’

Het is wachten tot PSV het aantrekken van Noa Lang officieel bekendmaakt. De 24-jarige vleugelaanvaller werd eerder gesignaleerd bij het sportpark van de club en diverse bronnen melden dat de deal rond is. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf spreekt Mike Verweij over de transfer.

"Er zit natuurlijk wel een geschiedenis aan die jongen", vertelt Verweij. "Hij begon bij Feyenoord in de jeugd, daar kwam hij als enige met een Ajax-tas naar de training, een beetje provocerend. Daarna ging hij naar Ajax, we weten nog hoe Ten Hag tegen hem aan het gillen was na een akkefietje met Ajax. Er gebeurt altijd wat met die jongen. De beste voetballers zijn niet de makkelijkste jongens, maar Peter Bosz moet er wel voor zorgen dat hij in het gareel gaat lopen.”

Lang vertrok in 2020 op huurbasis van Ajax naar Club Brugge en vertrok in de zomer daarop voor 6 miljoen euro definitief naar de club uit België. Hij wist zich in de kijker te spelen van Oranje, maar raakte vaak in opspraak met zijn acties binnen en buiten het veld. Toch kan de buitenspeler met 38 doelpunten en 34 assists in 125 wedstrijden, terugkijken op een goede periode bij onze Zuiderburen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers