Statistieken geven AZ weinig kans tegen West Ham

AZ neemt het donderdagavond op tegen West Ham United in de halve finale van de Conference League. De Alkmaarders willen ervoor zorgen dat er voor het tweede jaar op rij een Nederlandse club in de finale van dat toernooi staat, maar winnen van de Londenaren zal nog een flinke klus worden. Zeker gezien de eerdere resultaten van AZ in Engeland.

De Alkmaarders kunnen namelijk een primeur pakken donderdagavond. Nog nooit won AZ van een Engelse club. Zes keer was een team uit Engeland de tegenstander en al deze duels werden verloren. De opponenten waren dan ook wel tegenstanders van formaat. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Onverslaanbare Ryan

Onder de lat bij AZ staat sinds afgelopen winter de Australiër Mathew Ryan. Hij speelde in de Premier League voor Arsenal en Brighton & Hove Albion FC en voor laatstgenoemde kwam hij vijf keer uit tegen West Ham. Drie keer won zijn ploeg en twee keer werd er gelijkgespeeld. Hij verloor dus nog nooit van de club uit Londen.

In gesprek met Vandaag Inside kijkt hij uit naar het duel: "Dit zijn de mooie wedstrijden, maar wel alleen als je een goed resultaat pakt", zegt de doelman. "Het geeft ook aan hoe we dit seizoen bezig zijn en dat begon al ver voordat ik hier kwam. Voor mij is het niet specialer dan andere duels, want elke wedstrijd is voor mij speciaal, omdat ik mag doen waar ik van hou: voetballen. Achteraf zie je pas hoe speciaal het echt was, zeker als je wint."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers