Chef Telesport geeft meer inzicht in Slot-onderhandelingen: "Feyenoord heeft hard spel gespeeld en had controle"

Feyenoord is er tóch in geslaagd om Arne Slot te behouden en dat kwam voor heel veel voetballiefhebbers als een grote verrassing op donderdagochtend. Marcel van der Kraan, chef Telesport van De Telegraaf, geeft een inkijkje in de onderhandelingen tussen de clubs en zaakwaarnemer van de oefenmeester.

"Er is een hele rare twist in het transferverhaal gekomen. Gedurende twee weken had Spurs contact met Pimenta. Zij onderhield al die contacten. Spurs heeft niet direct met Arne Slot onderhandeld; dat gebeurt altijd via een tussenpersoon. Pimenta heeft vorige week aangegeven: ja hij staat ervoor open, hij wil naar Spurs komen en wil dan een paar mensen van zijn staf meenemen", vertelt hij over de beginfase van de onderhandelingen. Woensdagavond leek het er zelfs op dat een vertrek niet meer te houden was.

"Vervolgens maakte ze een afspraak met Feyenoord. Maar wat gebeurde er in de tussentijd? Dennis te Kloese werd benaderd door Spurs, maar hij heeft nee gezegd en duidelijk gemaakt: jongens, luister even: Slot is onze toptrainer en hij heeft nog een contract bij ons, we houden hem aan zijn contract. Als jullie echt geïnteresseerd zijn, zal er een enorme afkoopsom moeten worden betaald. Aanvankelijk maakten ze niet bekend hoe hoog dat bedrag moest zijn, en dat frustreerde Tottenham Hotspur enorm. Feyenoord heeft een hard spel gespeeld. Voor Feyenoord was het heel duidelijk: Slot is onze trainer. Uiteindelijk had Feyenoord de controle, niet Slot of Tottenham Hotspur."

"Ze wilden graag een bedrag weten, maar dat werd niet duidelijk. Het feit dat Tottenham niet wist waar ze aan toe waren, maakte de onderhandelingen en de gesprekken met Feyenoord erg ingewikkeld. Gisteravond werd de waarheid duidelijk na een hele dag praten: Slot heeft ervoor gekozen zijn contract gewoon te verlengen. Feyenoord heeft Slot een salaris aangeboden dat nog nooit eerder aan een trainer is betaald, misschien zelfs het hoogste salaris ooit in de Eredivisie", besluit de journalist.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt