Arne Slot voorafgaand aan wedstrijd tegen Fortuna Sittard: dit leerden we, wie vertrekt?

Voordat de wedstrijd tegen Fortuna Sittard begint heeft Arne Slot een persconferentie gegeven aan ESPN. Daarin ging hij in op de lessen die hij leerde n.a.v. de verloren wedstrijd om de Johan Cruyff schaal en de prestaties van de nieuwkomers. Daarnaast ging hij in op de nieuwkomers en het perspectief voor een aantal spelers. Wij zetten de highlights op een rij.

Uiteraard delen we eerst de opstelling van Feyenoord tegen Fortuna Sittard.

Arne Slot verklaart opstelling Feyenoord tegen Fortuna Sittard

Als eerste valt op dat nieuwe aanwinst Bart Nieuwkoop direct in de basis begint. Dit gaat ten koste van Marcus Pedersen. Arne Slot gaf aan dat hij niet compleet tevreden was over Pederson bij het naar binnen spelen van Noah Lang. Daarbij heeft Bart Nieuwkoop al 2 wedstrijden gespeeld en is hij dus in vorm. De derde rechtsbak, Nehaysho Kasanwirjo zit niet bij de selectie. Slot geeft aan dat hij hem daarmee eigenlijk tekort doet, maar dat hij niet te veel verdedigers op de bank kan zetten. Ook gaf Slot aan dat het perspectief voor Kasanwirjo minder is als de selectie niet meer verandert. 

Een ander vraagteken was natuurlijk de positie van Lutsharel Geertruida. Slot gaf aan dat hij wel teleurstelling verwacht, maar deze niet ziet bij de aanvoerder die eerder tot zijn woede de transfer naar RB Leipzig zag afketsen. 

Deze positie mist Arne Slot nog in zijn  selectie

Ook valt op dat zowel Quinten Timber als Caalvin Stengs als aanvallende middenvelder spelen. Slot legde uit dat hij geen echte nummer 10 in de selectie heeft. Daarbij geeft hij aan dat hij Quinten Timber nog niet zo naar tevredenheid speelde dat hij deze positie alleen kan bekleden. Daarbij verwacht Slot veel van de koppeling tussen Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop.

Als pinchhitter heeft Arne Slot Ayase Ueda op de bank zitten. Slot gaf aan dat hij op de training ziet dat Ueda niet veel kansen nodig heeft voor een goal. Daar staat tegenover dat Ueda een blessure in de voorbereiding had en pas 25 minuten speelde. Daarmee loopt Ueda volgens Slot nog niet voorop als men fysiek bezig is op de training, maar kan hij in de eindfase belangrijk zijn.

De lessen van de Johan Cruyff Schaal

Met name de koppeling tussen Nieuwkoop en Sttengs is nodig, want de verloren seizoensopening leerde Slot dat er meer rendement nodig is in het vooruitspelen en in het maken van goals. Daarnaast was Slot niet tevreden over de communicatie op de rechter kant. Omdat Pedersen Noa Lang steeds volgde als hij naar binnen trok ontstond er ruimte voor Patrick van Aaanholt en ook dat moet volgens Slot duidelijk beter.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers