‘Volgend jaar is Feyenoord weer kampioen, het wordt alleen maar beter'

Feyenoord wordt volgend jaar weer kampioen, zo noemt Jeroen Grueter bij de NOS Voetbalpodcast. Grueter en Jan Roelfs denken beide dat de club een grote stap kan zetten.

Roelfs denkt dat Feyenoord potentieel een vaste Champions League-deelnemer kan worden. Grueter noemt dat er weinig redenen zijn voor spelers om de club te verlaten in de zomer. “Je wordt kampioen en, ik zeg het nu maar vast, volgend jaar is Feyenoord weer kampioen. Ze gaan meedoen aan de Champions League. Het wordt alleen maar beter. Ze spelen geweldig voetbal waar je als voetballer alleen maar heel blij van wordt. Waarom zou je weggaan?”

Salarissen kunnen een reden zijn, maar met deelname aan de Champions League ontvangt Feyenoord financieel een flinke bonus. “Waar Ajax dat niet kan, kan Feyenoord nu besluiten: we gaan een treetje hoger. Hogere salarissen en de ambitie opschalen: willen we structureel Champions League gaan spelen, zeker nu de tweede plek ook een groepsfaseticket oplevert? Het hele beleid van de club kan anders worden door dit kampioenschap en het feit dat ze Champions League gaan spelen.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers