Speler van de maand in Italië: "Voor Oranje misschien naar Eredivisie komen"

Joshua Zirkzee belde maandagavond in bij Rondo. De spits van Bologna werd uitgeroepen tot speler van de maand in de Serie A, maar denkt misschien toch aan een overstap naar Nederland om in beeld te komen bij Oranje.

"Heb jij het idee dat de Eredivisie een stap voor jou kan zijn?", vraagt Rondo-presentator Wytse van der Groot. "Ja, misschien is het wel mogelijk", antwoordt de Nederlandse spits van Bologna. Zirkzee scoorde dit seizoen al 5 keer en gaf 2 assists in 14 wedstrijden.

"Ik voel me op dit moment bij Bologna gewoon heel erg goed", vervolgt de oud-speler van Bayern München, die in Nederland actief was in de jeugdopleiding van Feyenoord. Oud-teamgenoot bij Bologna, Jerdy Schouten, maakte deze zomer wél de overstap naar Nederland. Zirkzee stond in de belangstelling van Ajax, maar vertrok niet. Zirkzee ziet dat Schouten snel bij Ronald Koeman in het vizier kwam.

"Volgens mij doet Jerdy het niet heel anders dan dat hij het bij Bologna deed", analyseert Zirkzee. "Ik vind Jerdy een fantastische speler, maar het is inderdaad wel zo dat hij nu wat meer gezien wordt door het Nederlandse voetbal. Misschien heb ik dat op een dag ook nodig, maar op dit moment ben ik daar niet echt mee bezig."