BREKEND: Veronica Inside na de zomer 'gewoon' verder met Genee, Derksen en Van der Gijp

Veronica Inside gaat na de zomer 'gewoon' verder met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Talpa laat in een verklaring weten dat de ruzie is bijgelegd. 

"De gesprekken die de heren met elkaar en met John de Mol hebben gevoerd, naar aanleiding van de onenigheid in de aan racisme gewijde uitzending van 22 juni, vormden voldoende basis om het komend seizoen weer met elkaar aan de tafel van Veronica Inside te gaan proberen."

John de Mol hield met name Johan Derksen een spiegel voor: "Het onderlinge vertrouwen en de goede chemie tussen deze mannen is de basis waarop ze al zo'n 13 jaar lang succesvol zijn, met alle ups en downs van dien. Dat heb ik met name Johan ook voorgehouden; het zou zonde zijn wanneer één uitzonderlijk conflict het einde van dit programma had betekend. Ik ben vooral blij voor die grote schare fans, waaronder ikzelf, dat de mannen straks weer met elkaar aan tafel gaan zitten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn."

Johan Derksen schenkt de helft van zijn salaris aan goede doelen..

Reactie John de Mol

John de Mol: "Ik vraag jullie niet om met elkaar een vakantie door te brengen bij Sporthuis Centrum. Gewoon twee keer per week naar de studio komen en je werk doen, je contract respecteren, dat vraag en verlang ik. Daarnaast vind ik dat jullie de morele verplichting hebben richting jullie redactie. Een loyale en hardwerkende club mensen die leeft voor dit programma. Dat verrekte corona heeft al genoeg banen gekost, koppigheid tussen drie ego’s is bepaald geen excuus om ook hun jobs op de tocht te zetten. Verder vind ik dat het belang van de kijker voorop moet staan. Er is een ongelooflijk grote club mensen, heus niet alleen de diehard fans, die enorm veel plezier beleeft aan VI. Die kun je niet zomaar ‘hun’ programma afpakken vanwege één uit de klauwen gelopen incident.’

"En tenslotte, als we het over contracten hebben, een breuk zou op dat gebied ook vergaande consequenties hebben, dat moeten we elkaar niet aan willen doen.’