Uitslagen Champions League! Dortmund wint nipt door prachtige solo, Benfica wint in België

De tweede avond van de Champions League in 2023 zit erop en leverde weer het nodige spektakel op. Zo was het Benfica van trainer Roger Schmidt te sterk voor Club Brugge en trok Borussia Dortmund een nipte zege op Chelsea over de streep.

In het Signal Iduna Park was Borussia Dortmund door een prachtige solo van Karim Adeyemi te sterk voor Chelsea. Bij de Londenaren begon Hakim Ziyech in de basis, maar ook hij kon geen doelpunt forceren. De 'Blues' kregen genoeg kansen. Zo schoot João Felix de bal op de lat en haalde Emre Can de bal van de lijn af. Door een razendsnelle counter van de Duitsers na ongeveer een uur spelen kwamen zij op voorsprong. Een hoekschop van Chelsea viel voor de voeten van Karim Adeyemi en hij rende van zestien tot zestien voordat hij de bal tegen de touwen schoot. Dortmund-goalie redde de 'Schwarzgelben' aan het einde van de wedstrijd nog met een fantastische redding waardoor 1-0 de eindstand bleef.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Benfica was in België te sterk voor Club Brugge. Bij de Belgen was Noa Lang een van de weinige lichtpuntjes, maar verder vielen zij tegen. Benfica was duidelijk de sterkere in de eerste wedstrijd van het tweeluik. Door doelpunten van João Mário en oud-Ajacied David Neres verschaften de Portugezen zichzelf een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd over drie weken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers