Alles over Slavia Praag - Ajax

Ajax en Slavia Praag komen elkaar in de league phase van de Europa League tegen. Wat staat er centraal tijdens deze clash? Voetbalflitsen zet de feiten op een rijtje!

Om 18.45 uur is de Fortuna Arena het strijdtoneel van de wedstrijd, die onder leiding staat van Andris Treimanis.

Voorbeschouwing Slavia Praag – Ajax (3 okt 2024)

Slavia Praag en Ajax treffen elkaar voor de derde keer in Europees verband: twee keer wonnen de Tsjechen en een keer speelde de twee ploegen gelijk tegen elkaar.

Ajax op bezoek in Praag

Ajax reist voor de vijfde keer af naar Praag. De Amsterdammers wisten nog nooit te winnen in de Tsjechische hoofdstad. Drie keer ging het onderuit en twee keer speelde het gelijk. Tegen ploegen uit het huidige Tsjechië speelden de Amsterdammers in totaal al elf keer; drie keer won het, drie keer verloor het en drie keer speelde het gelijk.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

ajax in praag

Sterke reeks Slavia Praag

Slavia Praag heeft sinds de nederlaag tegen OSC Lille op 20 augustus (2-0) 2024 geen wedstrijd meer verloren. Zo won het alle zes de daaropvolgende wedstrijden en kreeg het slechts één doelpunt tegen. Zelf scoorde het vijf keer. In de Tsjechische competitie staat Slavia Praag na 9 wedstrijden op 25 punten en is daarmee koploper.

Sterke reeks Ajax

Ajax is na de nederlaag tegen NAC (2-1) op 18 augustus ook niet meer verslagen. Zo won het vijf wedstrijden en speelde het één keer gelijk, maar werden de duels met Feyenoord en FC Utrecht verplaatst. De Amsterdammers scoorden zelf 19  keer en kregen 2 tegentreffers.

Mogelijke debutanten

Aan de kant van Ajax kunnen Don-Angelo Konadu en Jan Faberski hun debuut in de hoofdmacht maken en dat direct in de Europa League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers