Kabelaars overwegen juridische stappen na vermeende ESPN-deal

De vermeende deal over de televisierechten van de Eredivisie (ECV) met ESPN is niet bij iedereen in het goede keelgat geschoten. Enkele kabelaars zijn niet blij met de nieuwe deal. In een statement wordt gemeld dat de kabelaars geen kans hebben gekregen om mee te bieden voor de rechten, daarom wordt nu overwogen om juridische stappen te ondernemen. 

Donderdag publiceren de kabelaars Odido, KPN, Delta en Vodafone/Ziggo gezamenlijk een statement over de situatie. Daarin wordt aangegeven dat de bedrijven 'verbouwereerd' zijn over de gang van zaken tijdens de deal. Deze verbazing is ontstaan nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) recent aangegeven heeft dat de verkoop van de voetbalrechten plaats moet vinden via een openbare bieding vanaf 2025.

ECV-directeur Jan de Jong ontkent echter dat er al een deal op tafel ligt met ESPN, volgens hem komt de reactie van de kabelaars dus te vroeg. 'Wij zijn nog volop in gesprek en er is nog geen beslissing genomen", meldt De Jong. "Zodra er meer nieuws is, zullen wij iedereen informeren."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers