Heitinga reageert op ontslag: "Gemengde gevoelens, maar ik kom terug"

Joh Heitinga heeft eindelijk van zich laten horen nadat Ajax wereldkundig heeft gemaakt dat de trainer zal vertrekken. De Amsterdammer is na een half jaar hoofdtrainerschap klaar bij Ajax en zegt hier zelf met 'gemengde gevoelens' op terug te kijken. De timing van het bericht van Ajax valt ook niet bij iedereen in de smaak.

Heitinga wil terugkeren

'Dank voor jullie jarenlange support, Ajacieden! Met in het bijzonder het laatste halfjaar. Ik vertrek met gemengde gevoelens, maar wel met het streven om terug te keren', zo laat Heitinga weten op Twitter. 'Ik wens alle Ajacieden een fantastisch seizoen en weet: eens een Ajacied, altijd een Ajacied!'

Technisch directeur Sven Mislintat gaf na een half jaar hoofdtrainerschap aan dat hij geen mogelijkheid zag voor Heitinga om verder te gaan als assistent. De oud-international trainde eerder Ajax O18 en Jong Ajax.

Berichtgeving Ajax 'beneden alle peil'

De timing van het persbericht van Ajax 'wekte verbazing bij sommigen', aldus Ajax-watcher Mike Verweij. "De manier van communiceren is beneden alle peil. Ajax wist dat het Nederlands elftal net een heel slechte wedstrijd tegen Italië had gespeeld. Ook zou het persbericht van Tahirovic een half uur later komen. Dus ze hebben gedacht: als we het zo droppen, komt er lekker weinig aandacht voor Heitinga. Maar de honderden reacties op social media bewijzen het tegendeel."

"Treurig, hè. Dat je zo met een icoon omgaat", haakt chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen in. "Alle beloften die aan Heitinga zijn gedaan, zijn niet nagekomen. De mensen die er nu zitten", doelt hij op onder meer technisch directeur Sven Mislintat, "zijn niet van 'een man een man een woord een woord'."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers