'Chelsea ziet versterking in ex-Ajacied'

Volgens La Gazetta dello Sport gaan Inter en Chelsea deze week met elkaar om de tafel om een transfer van André Onana te bespreken. De oud-Ajacied moet de nieuwe eerste doelman in Londen worden. De Spaanse Kepa Arrizabalaga moet de omgekeerde weg bewandelen.

Inter had het liefst zo'n 40 miljoen willen ontvangen voor een transfer van Onana. De halvefinalist van dit Champions League-seizoen kan het geld goed gebruiken. Als vervanger van Onana worden Arrizabalaga en Guglielmo Vicaio (Empoli) als vervangers genoemd.

Ajax-verleden

Onana kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax. In totaal keepte hij 214 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin hield hij 85 keer de nul. Bij Inter hield hij nu vijftien keer de nul in zijn eerste 33 wedstrijden. De keeper uit Kameroen begon dit seizoen als stand-in achter de ervaren Samir Handanovic, maar gaandeweg werd hij de eerste keus onder de lat in Milaan.

Bij Ajax kwam hij vooral in het nieuws door het doping-verhaal. Onana werd door de FIFA voor twaalf maanden geschorst omdat hij een positieve dopingtest had afgeleverd eind 2020. De keeper vertelde dat dit kwam omdat hij per ongeluk een tabletje van zijn vrouw in had genomen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers