Geluk bij een ongeluk? 'Ajax ontsnapte aan biologische coronabom door Europese uitschakeling'

De uitschakeling in de Champions League deed Ajax veel pijn en vooral de manier waarop was zeer controversieel. Tegen Chelsea werden de Amsterdammers namelijk twee keer 'bestolen' en zodoende was het veroordeeld tot de Europa League.

Toch zal het achteraf niet eens zo rouwig zijn geweest om die uitschakeling, want Valencia, dat ten koste van Ajax naar de achtste finale ging, trof in de knockout-fase Atalanta Bergamo en laat die wedstrijd nou de boeken in zijn gegaan als de 'biologische coronabom'. Inmiddels zijn 25 mensen bij Valencia besmet met het coronavirus.

Hoe zit dat precies? Op 19 februari speelde Valencia op bezoek bij Atalanta Bergamo in de Champions League. Het duel werd afgewerkt in Milaan en 40.000 enthousiaste Atalanta-fans reisden de ploeg achterna. Bergamo is het epicentrum van het grote aantal corona-besmettingen in Italië en de burgemeester noemde het duel onlangs 'een biologische bom'. Spanje en Italië zijn namelijk keihard getroffen door het virus. Zodoende kun je stellen dat Ajax ontsnapte aan een drama.