Zo presteerden de internationals van Feyenoord deze periode

De interlandperiode betekende ook voor een hoop spelers van Feyenoord dat zij in actie moesten komen. De een schittende voor zijn land, waar de andere juist een interlandperiode kende om snel te vergeten. Zo presteerden de internationals van Feyenoord deze interlandperiode.

Voor deze interlandperiode werden maar liefst elf Feyenoorders opgroepen als A-internationals, waarvan er slechts eentje niet in actie kwam.

Internationals Feyenoord

Alireza Jahanbakhsh kwam met Iran twee keer in actie. In beide gevallen ging het om vriendschappelijke interland. Zo werd Bulgarije met 0-1 verslagen en speelde de aanvaller 83 minuten. Tegen Angola, dat met 4-0 werd verslagen, ging de aanvaller na 57 minuten naar de kant.

David Hancko nam het met Slowakije op in de kwalificatie voor het EK in Duitsland. Tegen Portugal speelde hij de gehele wedstrijd, maarging hetmet 0-1 onderuit. Waar tegenstander Liechtenstein met 3-0 werd verslagen. De centrale verdediger speelde 86 minuten en tekende voor een fraaie treffer.

Marcos Lopez nam het met Peru in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK van 2026 op tegen Paraguay. De linksachter speelde de volledige tweede helft en speelde met 0-0 gelijk. Dinsdagnacht wacht voor Peru om 04.00 uureen clash met Brazilië.

Ramiz Zerrouki kwam met Algerije in actie tegen Tanzania. In de kwalificaties om de Africa Cup van 2024. De middenvelder mocht in de 72e minuut invallen,pakte acht minuten later direct een gele kaart en speelde met 0-0 gelijk. Dinsdagavond wacht vanaf 21.00 uur voor Algerije een vriendschappelijke ontmoeting met Senegal.

Santiago Giménez wist namens Mexico tegen Australië niet te imponeren. De spits werdin de 55e minuut gewisseld en zag zijn land uiteindelijk met 2-2 gelijkspelen. Dinsdagnacht wacht om 01.30 uur een tweede vriendschappelijke interland, tegen Oezbekistan.

Luka Ivanusec was een van de doelpuntenmakers namens Kroatië in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. In de 5-0 overwinning speelde de aanvaller de gehele wedstrijd. In de 0-1 overwinning op Armenië waren dat 74 minuten.

Voor Ayase Udeda was de oefeninterland tegen Duitsland er eentje met dubbele gevoelens. De aanvaller schoot Japan na 22 minuten op een 1-2 voorsprong, maar viel in 59e minuut geblesseerd. Uiteindelijk werden de Duitsers met 1-4 verslagen.

Waar Mats Wieffer tegen Griekenland (3-0)de gehele wedstrijd moest toekijken, stond de Oranje-international tegen Ierland in de basis. De middenvelder had het moeilijk, pakte een gele kaart en werd in de rust gewisseld. Gelukkig zag hij Nederland met 1-2 winnen. Lutsharel Geertruida hield juist een blessure over aan de interlandperiode. De verdediger speelde dan wel de gehele interland tegen Griekenland, maar viel later op de training geblesseerd uit. Quilindschy Hartmanwerd dan wel voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar moest tijdens beide interlands toekijken.

Yankuba Minteh beleefde een interlandperiode om nooit meer te vergeten. De aanvaller debuteerde in het nationale elftal van Gambia en tekende voor een doelpunt in het 2-2 gelijkspel tegen Congo en plaatste zich zo voor deAfrika Cup van begin 2024.

Jeugdinternationals Feyenoord

Naast de A-internationals, kwamen er ook een aantal Feyenoorders in actie bij de internationale jeugdelftallen. Zo kwam Igor Paixão bijna de gehele wedstrijd van Brazilië Onder 23 tegen Marokko (1-0) in actie en tekende Antoni Milambo en Jaden Slory voor de treffers tijdens de oefenwedstrijd van Nederland Onder 19 tegen Italië.