'PSV gecharmeerd van Nederlandse marathonman'

Volgens Voetbal International is PSV serieus geïnteresseerd in Milan van Ewijk van SC Heerenveen. Bij de Eindhovenaren wordt er nagedacht over een eventuele zomerse transfer van de rechtsback. Dit seizoen miste Van Ewijk als enige veldspeler nog geen enkele minuut in zowel de Eredivisie als de KNVB Beker.

Vorig jaar had PSV ook al interesse in de rechtsback. In 2021 kwam Van Ewijk over van ADO Den Haag naar Heerenveen. Sindsdien is hij steeds belangrijker geworden in Friesland. Dit seizoen speelde hij alles onder trainer Kees van Wonderen en daarin scoorde hij vijf keer. Daarnaast gaf hij in de beker nog twee assists.

Rouleren op rechts

Sinds het vertrek van Denzel Dumfries is PSV op zoek naar een echte vervanger. Dit seizoen wordt er veel gerouleerd op de rechtsback positie. Zo speelde eerst huurling Ki-Jana Hoever op die plek en later werden dit Phillipp Mwene en Jordan Teze. Ook zij maakten geen onuitwisbare indruk.

Heerenveen wil zo'n vijf miljoen euro vangen voor Van Ewijk, die tot de zomer van 2025 vastligt. In de winter wilden de Friezen hem nog niet laten gaan. Toen was er sprake van interesse van ondere meer Fulham en Sporting Lissabon. Ook nu heeft PSV concurrentie van club uit Europese topcompetities.