Nouri wist van hartafwijking: "We hebben hem zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd"

Nouri wist van hartafwijking: "We hebben hem zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd"

Abdelhak Nouri is in 2014 en 2016 wél geïnformeerd over de uitslagen van de medische testen. Dat vertelt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover Voetbal Inside in een reactie op de publicatie van NRC.

Daarin stond dat Ajax en en de KNVB wisten van een hartafwijking. De familie liet zaterdagochtend in een verklaring weten dat ze niet geloofden dat Nouri wist van de hartafwijking. Zijn ouders waren in ieder geval niet ingelicht. "We hebben Nouri zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd. Ook zijn club Ajax is daar destijds van op de hoogte gebracht", aldus de woordvoerder.

Volgens hoogleraar Johan Legemaate hoefde de familie niet op de hoogte te worden gebracht van de medische testen. Als Nouri specifiek zou hebben aangegeven dat zijn ouders niet geïnformeerd mochten worden, is het niet toegestaan om dat alsnog te doen. "Bij mensen van 16 jaar of ouder is het aan hen om die informatie met anderen te delen. Vanaf je zestiende ben je voor de wet helemaal zelfstandig als het om medische beslissingen gaat."