Luuk de Jong uit kritiek op scheidsrechters in de Eredivisie en trekt duidelijke conclusie

Luuk de Jong heeft in de podcast van Football is Life zijn ongenoegen geuit over de scheidsrechters in de Eredivisie. De PSV-spits wordt door zijn kwaliteiten met het hoofd regelmatig hard aangepakt door tegenstanders en heeft het idee dat er met twee maten gemeten wordt.

De Nederlander vertelt in de podcast dat hij bijval kreeg van André Ramalho, ploeggenoot van de aanvaller in Eindhoven. "Hij verbaast zich soms ook hoe verdedigers er bij mij soms in mogen beuken en ik dan geen vrije trap krijg. Terwijl hij soms tegen een iets kleinere spits staat en wanneer hij ongeveer hetzelfde doet, de spits dan wel een vrije trap krijgt. Ik zeg niet dat het altijd zo is, maar het lijkt soms wel of er gekeken wordt naar hoe sterk je bent", oordeelt De Jong.

Daley Blind is ook aanwezig en die haakt direct in op de uitspraken van zijn collega. "Bij kleinere spitsen fluiten ze sneller dan bij grotere spitsen", ziet de verdediger van Girona. Broer Siem de Jong is van mening dat Luuk dat gemakkelijk kan verhelpen. "Een kleine spits laat zich bijna altijd vallen. Ik zou dat als grote spits ook doen, want verdedigers laten zich namelijk áltijd vallen als ze naar de zijlijn toe dribbelen. Wanneer ze dan een vlieg in hun rug voelen, springen ze over de zijlijn. En dan fluiten ze nog." 

"Ik heb soms het idee dat het ook een beetje meespeelt dat niemand het er meer over heeft als je ervoor fluit. Wanneer je het door laat gaan en er misschien een goal uitkomt, dan wordt het een discussie", besluit de huidige MVP van PSV.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers