Mislintat licht keuze voor Mikautadze toe: "Waren echt op zoek naar iemand die kan scoren en assists kan geven"

Georges Mikautadze is officieel speler van Ajax en daar is Sven Milsintat heel blij mee, De Duitser vertelt in gesprek met de clubkanalen dat hij een aantal grootmachten heeft afgezegd om in de Eredivisie te gaan spelen en noemt zijn kwaliteiten.

De Georgiër speelt bij voorkeur in de spits, maar kan in de gehele aanval goed uit de voeten en daardoor belangrijk zijn voor het elftal van trainer Maurice Steijn. "Na het vertrek van Tadic en Kudus zijn we veel goals en assists kwijtgeraakt. We waren echt op zoek naar iemand die kan scoren en assists kan geven. Een speler die net als Tadic aanvallend op verschillende posities kan spelen. Mikautadze staat te boeken als diepe spits, maar met zijn kwaliteiten kan hij overal spelen. Hij heeft de kwaliteiten om tussen het middenveld en de laatste linie van de tegenstander te spelen", legt hij uit.

Ook Mikautadze is blij met zijn transfer. "Het voelt geweldig om voor een grote club als Ajax te tekenen. Iedereen weet wat de naam van deze club betekent binnen het voetbal. Ik heb geen seconde getwijfeld om hierheen te komen." Daarnaast geeft hij inzicht in wat voor type speler de Amsterdammers in huis gehaald hebben. "Ik ben een complete speler die de bal graag wil hebben. Technisch, snel en heb een neusje voor de goal. Ik ben ook zeker tweebenig, dat is een groot voordeel. Ik train mijn linkerbeen al sinds ik heel jong ben."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers