Ideale opvolger Dick Advocaat naar voren geschoven: "Perfecte Feyenoord-trainer"

De kans is groot dat Dick Advocaat bezig is aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer en dus moet Feyenoord in de zomer op zoek naar een opvolger. Commentator Emile Schelvis ziet eigenlijk maar één geschikte kandidaat rondlopen: Henk Fraser. Bij FC Rijnmond vindt Schelvis dat de ex-Feyenoorder een kans verdient in De Kuip.

"Henk Fraser heeft zich geweldig ontwikkeld als trainer. Hij kan heel menselijk en sociaal zijn, maar als het nodig is speelt hij het keihard. De lat ligt bij hem op een bepaalde hoogte en daar blijft hij zich aan vasthouden, dus hij is consequent, sociaal en 'one of the guys' tegelijkertijd. Maar het is ook wel iemand die boven de groep staat. Dus hij heeft alle capaciteiten die je nodig hebt om in dit vak ver te kom."

Fraser wordt ook genoemd bij FC Utrecht, waar John van den Brom net is vertrokken, maar Schelvis hoopt stiekem dat de huidige trainer van Sparta die kans laat lopen: "Voor Fraser zou Feyenoord dé perfecte club zijn. Dus heel stiekem hoop ik dat hij toch FC Utrecht nog even overslaat."