Van Gaal beslist deze week over toekomst Steijn: 'Zijn adviezen zijn niet vrijblijvend, maar bindend'

Valentijn Driessen meldt in De Telegraaf dat er tijdens de interlandbreak een gesprek plaats gaat vinden tussen Ajax-trainer Maurice Steijn en 'nieuwkomer' Louis van Gaal. De journalist stelt dat de uitkomst van het gesprek gaat bepalen of de Hagenees ook tegen FC Utrecht weer langs de lijn staat.

In principe is de rol die Van Gaal nu pakt in handen van Jan van Halst en Maurits Hendriks, maar de nieuwe adviseur van de rvc van de Amsterdammers neemt het heft in eigen hand. 'In de praktijk beslist Van Gaal, die al volop gesprekken voert met mensen bij Ajax. Zijn technische adviezen zijn niet vrijblijvend, maar bindend', valt te lezen in de ochtendkrant.

Driessen denkt te weten dat het geen regulier gesprek gaat worden, maar zet het weg als een 'examen'. 'Schoolmeester Van Gaal kennende wordt dat geen vriendelijk gesprek of dialoog, maar veel eerder een hele stevige overhoring of liever: een examen. Steijn zal worden doorgezaagd over zijn keuzes, het spel van Ajax, zijn geloofsbrieven en hoe hij denkt zijn elftal aan de praat te krijgen', aldus de journalist.

Hij gelooft echter niet dat Van Gaal nog geen mening heeft gevormd over de huidige problematiek binnen de club. 'Komen de zienswijzen van Van Gaal en Steijn overeen en weet hij zich zo overtuigend te presenteren als na Ajax-AZ, dan mag hij rekenen op een langer verblijf. Slaagt hij niet bij schoolmeester Van Gaal en kan hij z'n onvoldoende niet meer ophalen, dan is het snel einde verhaal voor trainer Steijn in de Johan Cruijff ArenA.'

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers