'Paniek bij RvC Ajax om transfers Mislintat'

Met de komst van Sven Mislintat als nieuwe directeur voetbalzaken moest de rust bij Ajax langzaam weer terug gaan keren. Het omgekeerde blijkt nu aan de hand te zijn. De transfers van de Duitser overtuigen de Raad van Commissarissen in Amsterdam nog niet, zo vertelt Mike Verweij.

"Ik merk dat er binnen de club best wel wat verbazing is", zegt de Ajax-watcher van De Telegraaf in de Kick-Off Voetbalpodcast na de transfer van Benjamin Tahirović. "Op Transfermarkt.nl staat deze jongen met een geschatte waarde van 1,5 miljoen euro en hij wordt nu gekocht voor maximaal 8,5 miljoen. Dus iedereen hoopt dat commissaris Jan van Halst zijn werk heel goed heeft gedaan en weet dat deze jongen een meerwaarde is voor Ajax."

Mislintat

"De RvC zit net en je hebt geen algemeen directeur... Wat je ook van hem vindt: Edwin van der Sar is toch een oud-voetballer. Mislintat kan nu redelijk zelf bepalen. Dat is voor een club als Ajax riskant. Van tevoren werd gezegd: let op, als Mislintat binnenkomt gaan er heel veel transfers via Vlado Lemic en Ivan Benic en wat blijkt: de eerste aankoop gaat via eerstgenoemde. Dat is iemand die na het vertrek van Gudelj niet meer welkom was in de ArenA. Marc Overmars wilde niks meer met hem te maken hebben."

"Er zijn mensen die in paniek raken", stelt Verweij. "Mislintat is net binnen en heeft de sleutels van de club in handen. Iedereen bidt dat Van Halst zijn werk heel goed doet."