Slot prijst uitblinker Heerenveen: "Volgens mij wel tien panna's uitgedeeld"

Arne Slot en zijn ploeg behaalden woensdagavond de halve finale van de KNVB Beker door SC Heerenveen met 0-1 te verslaan. Makkelijk ging dit echter niet. Pas in de 80e minuut scoorde Santiago Giménez het winnende doelpunt in een wat leger Abe Lenstra Stadion. Slot was na afloop blij met de overwinning en loofde de linksbuiten van de tegenstander.

"Vandaag ging het niet vanzelf, maar ik kan mij ook niet veel wedstrijden herinneren waarin dat wel zo was", is Slot eerlijk bij ESPN. "Doordat iedereen zijn verdedigende arbeid blijft leveren blijf je in de wedstrijd. Dan hebben we wel de spelers die nog het verschil kunnen maken", stelt de coach van Feyenoord.

Panna's

Vooral Osame Sahraoui, de linksbuiten van de Friezen, sprong in het oog bij Slot. "Ja die speelde erg goed. Na afloop vroeg ik aan hem hoeveel panna's hij had gegeven. Hij zei drie, maar in mijn beleving waren dat er wel tien. Het is een snelle, dreigende en bewegelijke speler. Dat heeft Heerenveen erg goed gezien."

Tekst gaat verder onder de video.

Tijdens het duel was het legioen op sociale media kritisch over het spel van hun buitenspelers tegen de Friezen. Misschien dat het optreden van Sahraoui ze meer kon bekoren. 

Feyenoord-doelman vertrekt