Vijf redenen waarom Feyenoord doorgaat tegen AS Roma

Feyenoord neemt het donderdagavond op tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen door de ploeg van Arne Slot. De return in de Italiaanse hoofdstad zal dus een spannende worden. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom Feyenoord de halve finale zal halen.

Schakelt Feyenoord AS Roma uit? Pak 50x of zelfs 100x je inzet als dit lukt!

Roma in de aanval

Afgelopen weekend won AS Roma met 3-0 van Udinese. Dit was pas de zevende keer dit seizoen dat de Romeinen meer dan twee doelpunten maakten in een duel. Ter vergelijking: Feyenoord scoorde al zeventien keer meer dan twee goals in een wedstrijd. De ploeg van José Mourinho is op zijn best wanneer het een voorsprong verdedigt en niet wanneer het een achterstand goed moet maken, zoals tegen de Rotterdammers het geval is. Roma maakte dit seizoen in de Serie A 42 doelpunten in 30 duels. Gemiddeld maken zij dus niet meer dan één doelpunt per wedstrijd en dat zullen ze nu wel nodig hebben om de laatste vier te bereiken.

Spits(en) afwezig

In De Kuip moesten zowel Paulo Dybala als Tammy Abraham geblesseerd het veld verlaten. Onder Mourinho zijn zij de spelers die voor doelpunten moeten zorgen. Gezamenlijk scoorden zij al 23 keer (Abraham acht keer en Dybala vijftien keer). Wanneer zij de return in Stadio Olimpico moeten missen zal dat een flinke aderlating zijn voor de Romeinen. Of dat ook echt zo is, is momenteel nog onduidelijk. De spelers die dan voor de goals moeten zorgen zijn Lorenzo Pellegrini (zes goals) en Andrea Belotti (vier goals). 

AS Roma scoort niet tegen Feyenoord (4.25)

Feyenoord scoort (bijna) altijd

Hoe anders ziet het eruit bij Feyenoord. De ploeg van Slot scoorde al 70 keer in 29 Eredivisiewedstrijden. Het overkwam de Rotterdamse club pas twee keer dit seizoen dat het niet wist te scoren. Dat was in de tweede speelronde van de Eredivisie tegen SC Heerenveen (0-0) en in de groepsfase van de Europa League uit bij Sturm Graz (1-0). Feyenoord scoort dus veel makkelijker dan de tegenstander uit Italië. Dat bleek ook in de eerdere ronde van de Europa League, toen Shakhtar Donetsk met 7-1 aan de kant werd gezet.

Finale Conference League 

Eind vorig seizoen was Roma natuurlijk net te sterk voor de Rotterdammers (1-0). Hierdoor stond niet Orkun Kökcü, maar Pellegrini met de Conference League-beker in zijn handen. Slot en zijn ploeg zullen revanche willen nemen op deze nederlaag door de Italiaanse opponent uit het toernooi te knikkeren. Extra motivatie voor Feyenoord dus.

Revanche in Rome

Feyenoord zal ook willen laten zien dat het kan winnen in Rome. Eerder dit seizoen troffen de Rotterdammers Lazio in de groepsfase van het toernooi en toen waren de Italianen met 4-2 te sterk. De wedstrijd in De Kuip werd wel gewonnen door de Rotterdammers (1-0). Toch zal de ploeg van Slot willen laten zien dat het ook in het hol van de leeuw kan winnen, zonder de hulp van de eigen supporters. Die mogen er namelijk niet bij zijn naar aanleiding van rellen in 2015. 

Feyenoord wint in Rome van Lazio (4.60)

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers