Pech voor Nieuwkoop en ploeggenoten na Union derby!

Union Berlin en Union Sint-Gilles speelden donderdagavond gelijk, maar van een saai duel was absoluut geen sprake. Er werd zes keer gescoord, onder andere door PSV-huurling Yorbe Vertessen. Na afloop van het duel kregen de Belgen wel wat flinke pech te verduren.

De uitploeg wilde namelijk nog die avond naar huis vliegen vanuit de Duitse hoofdstad. Door het koude weer moest het vliegtuig ijsvrij worden gemaakt en toen dit gedaan was stond de klok op 23.30 uur. De Duitse regelgeving heeft bepaald dat er na dat tijdstip geen vliegtuigen meer mogen vertrekken omwille van de nachtrust van de omwonenden van het vliegveld. Dit zorgde voor komische beelden op het Twitter account van Union SG. Zo werd er gezongen voor Lucas Pirard, die om middernacht jarig was, en ging Victor Boniface een dutje doen op de bagageband.

Tekst gaat verder onder de Tweet. 

Bij Union SG speelt ook Bart Nieuwkoop. De oud-Feyenoorder gaf in de wedstrijd tegen het Duitse Union ook nog een assist. Volgens de rechtsback was een gelijkspel uiteindelijk onnodig. "Het is zonde van de tegengoals", begint Nieuwkoop tegenover het Vlaamse Radio 1. "We hadden een paar heerlijke counters, maar natuurlijk ben ik wel teleurgesteld. Het is jammer dat we het nog weggeven in de slotfase."

Feyenoord-doelman vertrekt