Driessen: "Slot neemt Kökcü mee naar grote club"

Volgens Valentijn Driessen gaat Orkun Kökcü Feyenoord verlaten. De chef voetbal van De Telegraaf denkt zelfs dat wanneer Arne Slot vertrekt, de oefenmeester zijn aanvoerder mee wil nemen. De twee hebben een goede band opgebouwd in het kampioensjaar van de Rotterdammers.

"Er is hele grote belangstelling uit Portugal. Benfica wil hem dolgraag hebben", zegt journalist Marcel van der Kraan in de Kick-Off voetbalpodcast over de interesse in de Feyenoord-aanvoerder. "Maar ook vanuit de Premier League, Italië en Duitsland is men gekomen om hem te polsen en die kant op te lokken."

Volgens Van der Kraan geldt dezelfde situatie voor Slot. "Hoe groot zijn de clubs in de Premier League die zich gaan melden? Kökcü kan morgen bij Brighton & Hove Albiont tekenen. Hij kan bij elke club buiten de top zes tekenen. Dat geldt ook voor Slot."

Driessen komt vervolgens met groot nieuws. "Kökcü gaat mee met Arne Slot", onthult hij. De journalist stelt dit echter zonder harde bewijzen. "Eén en één is twee", zo luidt zijn argumentatie. "Als er een hele grote club beschikbaar komt voor Slot, kan ik me niet voorstellen dat hij Kökcü niet wil hebben. Als hij naar Tottenham Hotspur kan, probeert hij Kökcü mee te nemen. Dat deed Ten Hag met Antony en Martínez ook". Valentijn Driessen weet echter wel zeker dat Kökcü vertrekt bij de Rotterdammers. "Of hij blijft als Slot blijft? Nee, dat niet."