Mislintat klaar voor drukke transferperiode: "Zeker niet de laatste transfer"

Sven Mislintat heeft zich na de afronding van de transfer van Branco van den Boomen uitgesproken over de aankomende transferperiode van Ajax. De nieuwe technisch directeur wil nog een aantal slagen gaan slaan aankomende zomer.

Zeker niet de laatste transfer

"Deze transferzomer valt niet te voorspellen",  aldus Mislintat. "Het gaat om het vinden van de juiste persoonlijkheden en spelers voor ons team. En daarnaast zijn we ook afhankelijk van de interesse in onze spelers, zoals afgelopen seizoen. Van den Boomen is onze eerste aanwinst en hij zal niet de laatste zijn, maar hopelijk wordt het geen overkill aan nieuwe spelers."

Mislintat vertelt ook iets over hoe en wanneer hij transfers het liefst afrondt. "Het is redelijk vroeg, maar ik houd ervan om zoveel mogelijk spelers in te passen voordat de voorbereiding van start gaat."

Geruchten rondom nieuwe aanwinsten Ajax

Volgens BBO Sports is Ajax dicht bij de komst van Turks toptalent Arda Güler. De kleine, technisch begaafde middenvelder is onlangs gewisseld van management en zit nu bij een voor Ajax bekende zaakwaarnemer: Ali Dursun. Dursun is onder meer de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Noa Lang en Mohammed Daramy. 

Het Eindhovens Dagblad meldt maandagmiddag dat Ajax interesse heeft in de diensten van PSV-aanvaller Fábio Silva. De Portugese aanvalsleider is momenteel eigendom van Wolverhampton Wanderers, maar werd door de club uit Engeland verhuurd aan PSV. De Amsterdammers hebben al geïnformeerd naar Silva bij het management van de 20-jarige spits.