Jahanbakhsh blij met aanhouden Slot: 'Legacy, dat is waarmee we bezig zijn'

Voor Alireza Jahanbakhsh is het een seizoen van pieken en dalen. Dan speelt hij de sterren van de hemel, dan raakt hij opeens geen bal meer. De pieken tegen bijvoorbeeld PSV en Sturm Graz hebben er toe geleid dat de rechtsbuiten van Feyenoord toch behoorlijk geliefd is onder de fans. Behoefte aan een vertrek had hij afgelopen winter dan ook niet.

De Iraniër sloeg een aanbod van Panatihnaikos af en bleef in Rotterdam, om prijzen te gaan winnen met Arne Slot. De succestrainer stond recent ook in de belangstelling, maar dan van Leeds United. Ook Slot maakt het seizoen gewoon af bij Feyenoord. 'Gelukkig wel', reageert de vleugelspeler met een verleden bij Brighton and Hove Albion in gesprek met Voetbal International.

'Ik ken de Premier League en het ís speciaal, dus ik kan begrijpen dat hij erover heeft nagedacht. Maar bij transfers gaat het altijd om timing. We zijn bij Feyenoord bezig met iets speciaals, samen kunnen we grote dingen bereiken. Je kan beter gaan als je echt iets hebt achtergelaten bij een club. Daar werken we elke dag keihard voor met de spelers en de staf. Legacy, dat is waarmee we bezig zijn.'

Zelf maakte Jahanbakhsh in 2018 wél de stap naar Engeland toen hij de kans kreeg. 'Omdat je nooit zeker weet of de kans nog een keertje komt. Dát maakt het moeilijk nee te zeggen. Maar als je vertrouwen hebt in je kwaliteiten en je durft geduld te hebben, komt er altijd wel weer een kans', besluit de vleugelspeler die dit seizoen tot nog toe betrokken was bij negen doelpunten.