Taylor houdt vertrouwen in kampioenschap: "Als Feyenoord misstappen maakt, moeten we toeslaan"

Kenneth Taylor is niet van plan de hoop op de landstitel op te geven. De middenvelder van Ajax keerde na een teleurstellende interlandperiode bij Oranje terug in Amsterdam en heeft naar eigen zeggen veel geleerd van de wedstrijd tegen Frankrijk, zo laat hij optekenen door De Telegraaf.

Door personele problemen op het middenveld gaf bondscoach Ronald Koeman een basisplaats aan de Ajacied, maar na een half uur werd hij naar de kant gehaald. "Laat ik het erop houden dat het bij Oranje een leerzame periode was. Sinds afgelopen dinsdag ligt de focus weer op Ajax en de Eredivisie." Hij kreeg veel kritiek, maar Taylor relativeerde al snel. "Door te beseffen dat iedereen op zijn werk weleens een slechte dag heeft. Elke dag hard blijven werken, is de basis. En dat doe ik."

Ook in Amsterdam is het hard werken, want door de nederlaag in De Klassieker lijkt de ploeg van trainer Johnny Heitinga uitgeschakeld in de titelrace, maar daar wil de international niet over spreken.  "Omdat het nog kán. Er zijn weleens gekkere dingen gebeurd. Dat besef leeft heel erg in de spelersgroep. We mogen nooit in de situatie komen dat Feyenoord punten verspeelt en dat wij dat ook doen. Als Feyenoord misstappen maakt, moeten we toeslaan."

Net binnen