Historie Manchester United tegen Nederlandse clubs

Manchester United stond in totaal 19 keer tegenover een Nederlandse club. Tegen FC Twente treft het voor de 20e keer een club uit Nederland. Dit is wie er het vaakst met de punten vandoor ging. 

Hoe vaak speelde Manchester United tegen een Nederlandse club? 

Manchester United speelde in totaal 19 keer tegen een club uit Nederland. Tien keer wist de Engelse grootmacht te winnen, vier keer werd er gelijkgespeeld en vijf keer ging een Nederlandse club er met de punten vandoor.  

PSV, Ajax en Feyenoord tegen Manchester United 

PSV is de Nederlandse club die het vaakst tegenover Manchester United stond: in zes duels werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Ajax trof Manchester United vijf keer en wist de club drie keer te verslaan, maar verloor ook tot twee keer toe. Feyenoord versloeg de Engelse grootmacht in vier wedstrijden, drie keer. Slechts één duel werd verloren door de Rotterdammers. 

Welke Nederlandse club speelde voor het eerst tegen Manchester United? 

Het eerste treffen vond plaats in De Kuip, waar de club uit Manchester op 25 september 1963 met 1-1 gelijkspeelde tegen Willem II. In de returnwedstrijd van de eerste ronde in de Europacup II haalde Manchester United uit: de club versloeg de Tricolores met 6-1.

Welke Nederlandse club speelde voor het laatste tegen Manchester United? 

De laatste keer dat een Nederlandse club tegen Manchester United speelde, dateert van 12 oktober 2019. AZ ontmoette de club in de groepsfase van de Europa League en ging na een doelpuntloos gelijkspel in het eerste treffen, op bezoek in Manchester voor de returnwedstrijd en verloor deze uiteindelijk met 4-0.

Dit kunnen Ajax, AZ en FC Twente verdienen in de Europa League

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers